Wie ben ik?
   

Mijn naam is Teresia Bhuti Smit. Ik werk als lichaamsgericht therapeut (innerlijk kind en traumatherapie) en als (Antroposofische) Ritmische Massage therapeut in mijn eigen praktijk, "Praktijk Samsara”.

Bij het Aumm instituut heb ik de Primal Rebirth Therapie (innerlijk kindwerk ) gevolgd, net als de traumatherapie-opleiding. Dit is een opleiding gericht op het helen van je eigen innerlijk kind. Door deze opleiding te volgen en vervolg cursussen over relaties en traumawerk te doen, heb ik veel geleerd over wie ik werkelijk ben. Wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn passie ligt. Dat mijn passie qua werk ligt in het omgaan met mensen weet ik al sinds ik ben gaan werken als fysiotherapeute. Wat ik nu doe omvat veel meer dan alleen het fysieke lichaam.  Het fysieke lichaam blijft een ingang van mijn werk. Wat voor mij belangrijk is in deze vorm van lichaamsgerichte psychotherapie is het innerlijke kind. Het innerlijke kind dat we allemaal in ons hebben als volwassene. En die van grote invloed is op ons dagelijks leven. Hoe bevrijdend kan het zijn, werkelijk contact te hebben met je innerlijk kind en haar, hem als volwassene, die je nu bent, te kunnen dragen. Overlevingsstrategieën, maskers en negatieve overtuigingen zijn dan niet meer of minder nodig. Je komt bij wie je in wezen bent, je essentie, je authentieke ik.

Daarnaast heb ik de  spirituele psychologie opleiding gevolgd bij Bart ten Berge, en de Antroposofische opleiding voor Ritmische Massage. Voor nog meer verdieping in mezelf en in mijn werk.

Door mijn leven werkelijk te leven leer ik steeds meer wie ik in wezen ben. Ik ervaar hierdoor meer passie voor het leven, mijn leven. Dit vermogen wil ik graag delen met anderen. Zo ook in mijn werk.

Naast mijn werk ben ik moeder en leef in een woongemeenschap.

'Wie zichzelf kent, kent iedereen. Wie zichzelf kan liefhebben, heeft iedereen lief'. Heilige Antonius van Egypte